காரட் வேர்க்கடலை ரெய்தா
This is a tasty raitha and a very good accompaniment for light type of pulao varieties. It also goes well with sandwiches. The roasted peanuts make the difference.
Ingredients:
Carrots-2
Small garlic flakes-2
Green chilli [de-seeded]-1
Peanuts- 50gms
Fresh curd-3 cups
Finely chopped coriander-2 tbsp
Crushed tomato- half cup
Salt to taste
Procedure:
Shred the carrots finely.
Dry roast the peanuts and remove the skins.
Powder the peanuts in to a slightly coarse texture.
Grind the garlic and the green chilli finely.
Mix the shredded carrots, ground paste, powder, coriander leaves, and the tomatoes with enough salt.
Beat the curd and mix in the vegetable mixture.
Delicious Carrot peanuts raitha is ready!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
SWEET POTATO ADAI!!!
Usually, we make adai varieties with rice, dals and vegetables like tapioca, bottle gourd and yam. This is a very different adai recipe. Th...
-
This kozhi avarai belongs to the avaraikkai family. When we cut it, it resembles like a star. This is a rare vegetable. I have seen it when ...
-
There are so many side dishes are cooked for chappathi. Kurma varieties, curry varieties and dal curries are there to enhance the taste of c...
-
This is a very tasty kuzhambu. Also this can be prepared within a few minutes. Potato fry or any spicy chicken dish is very suitable for thi...
Ohh..what a healthy, colourful and yummy raitha..I can have this with anything..looks so good..
ReplyDeleteNew combination of raita looks very tempting...
ReplyDeletecarrot peanut raitha, a new recipe, thanks mano akka.
ReplyDeleteDear Nithubala!
ReplyDeleteThanks a lot for the nice feedback!
Dear menak!
ReplyDeleteThank you very much for the nice compliment!
Try this Asiya! It will be delicious! thanks for the feedback!
ReplyDeleteமிகவும் வித்தியசமான அருமையான கார்ட வேர்க்கடலை பச்சடி...
ReplyDeleteThank you, Geetha!
ReplyDeletecolourful raitha.. looks good..
ReplyDeleteவெள்ளி கிழமை இந்த கேரட் பீனட் ரெய்தா செய்தேன் சூப்பரா இருந்ந்தது,
ReplyDeleteபோட்டோ எடுத்து வைத்துள்ளேன், பதிவில் போடுவேன்.
Thanks a lot for the nice words, Kanchana!
ReplyDeleteசென்ற வெள்ளியன்று நீங்கள் இந்த காரட் ரெய்தாவைச் செய்து பார்த்து, மிகவும் நன்றாக இருப்பதாக பின்னூட்டம் கொடுத்திருப்பது எனக்கு மிகவும் மகிழ்வாக இரூகிறது, ஜலீலா!
ReplyDeleteஉங்களுக்கு என் அன்பு நன்றி!
மனோ அக்க இதை இரண்டு முன்று தடவை செய்து விட்டேன், மிகவும் நல்ல் இருந்தது.
ReplyDelete