Monday, June 28, 2010

KOZHI AVARAI PORIYAL

This kozhi avarai belongs to the avaraikkai family. When we cut it, it resembles like a star. This is a rare vegetable. I have seen it when I was a young girl. Now after a long time, I have purchased this in the local market here. This vegetable can be cooked as poriyal and also used in sambar, mutton kuzhambu etc.



கோழி அவரை பொரியல்

Ingredients:

Kozhi avarai- 250 gms
Finely chopped onion-2
Green gram- 2 tbsp
Black gram- 1 tbsp
Mustard seeds- 1 tsp
Turmeric powder- half sp
Salt to taste
Chopped coriander- 2 tbsp
Oil- 2 tbsp


Grind the following ingredients coarsely:

Red chillies-3
Asafetida- half sp
Fennel seeds- half sp
Small garlic flakes-3
Shredded coconut- 3 tbsp

Procedure:

Heat a kadai and pour the oil.
Add the mustard seeds and when they splutter add the grams and fry them to golden brown.
Then add the onion and fry them for a few seconds.
Add the chopped kozhi avarai with the turmeric powder and salt.
Cook on medium fire.
After 5 minutes, add the ground paste and mix well.
When the vegetable is cooked well add the coriander.
Mix well and put off the fire.
NB: For viewers, I am publishing the photograph of Kozhi avarai [winged bean] here! This is very famous in Thai cooking!

25 comments:

  1. my mom used to make like this...looks so good. superb dish Madam

    ReplyDelete
  2. Super delicious poriyal, rasamoda superaa irrukum..

    ReplyDelete
  3. கோழி அவரை என்றவுடன் கோழியுடன் அவரைக்காய் போட்டு பொரியல் செய்து இருக்கின்றிங்க என்று நினைத்தேன்...கோழி அவரைக்காய் புதிகாக வேள்விபடுகிறேன்...கோழி அவரைக்காயின் படத்தினை அடுத்த முறை கண்டிப்பாக போடுங்க...

    ReplyDelete
  4. பெயரே மிகவும் வித்தியாசமா இருக்கு...

    ReplyDelete
  5. I am to know that your mother used to make this porital Krishnaveni!!
    Thanks a lot for the nice feedback!

    ReplyDelete
  6. Yes, Priya! this is most suitable for rasam sadham!

    ReplyDelete
  7. I think winged bean is correct in English Ima!

    ReplyDelete
  8. நிச்சயம் அடுத்த முறை கோழி அவரைக்காய் வாங்கும்போது படத்தைப்போடுகிறேன் கீதா!!

    ReplyDelete
  9. ஆமாம் மேனகா! பெயரும் வித்தியாசம் என்பதுடன் இதன் சுவையும் வித்தியாசமாக இருக்கும்!

    ReplyDelete
  10. Dear Mam, I've never heard of kozhi avarai before..please try to click some pictures of Kozhi avarai next time..between, the poriyal looks yummy:-)

    ReplyDelete
  11. Thanks for your wonderful comment on my blog:-)

    ReplyDelete
  12. Mam, I googled the name and get to see one type of avarakai that resembles star fruit but thinner than that..is that the vegetable you are referring to?

    ReplyDelete
  13. Dear Nithubala!

    Thanks a lot for the nice feedback!
    Now I have published the photograph of 'kozhi avarikkai' below the recipe for you! Search 'winged bean' and you will get the full story of this rare vegetable!

    ReplyDelete
  14. அக்கா, எங்கள் பக்கம் இதை ரேந்தை அவரை / சிறகு அவரை என்போம். எனக்கு இதன் சுவை மிகவும் பிடிக்கும்.

    ReplyDelete
  15. amma iused to prepare this one but this veggie is not available at all time .. if i get the same i will try it for sure. so delicious one

    ReplyDelete
  16. I've never heard of kozhi avarai before.. the poriyal looks yummy:-)

    ReplyDelete
  17. Hello Mam,

    Thanks for visiting and joining in my blog, hope we can visit each other often...never tried this, looks so delicious, will look out for this veggie on my next visit to market...

    ReplyDelete
  18. பார்த்தீர்களா இமா இதற்கு எத்தனை பெயர்கள் என்று!! நீங்கள் சொல்லும் பெயர்களும் வித்தியாசமாக இருக்கிறது!! என் பாட்டி வேறொரு பெயர் சொல்லுவார்கள். எவ்வளவு நினைத்துப்பார்த்தாலும் ஞாபகம் வரமாட்டேனென்கிறது!!

    ReplyDelete
  19. I am glad that you know this vegetable Prani! Thanks for the feedback!

    ReplyDelete
  20. Thank you very much for the lovely feedback Divya!

    ReplyDelete
  21. Dear treat and trick!

    I am sure we can visit each other often! Thanks a lot for the sincere feedback!!

    ReplyDelete

SWEET POTATO ADAI!!!

 Usually, we make adai varieties with rice, dals and vegetables like tapioca, bottle gourd and yam. This is a very different adai recipe. Th...