Ingredients:
Kozhi avarai- 250 gms
Finely chopped onion-2
Green gram- 2 tbsp
Black gram- 1 tbsp
Mustard seeds- 1 tsp
Turmeric powder- half sp
Salt to taste
Chopped coriander- 2 tbsp
Oil- 2 tbsp
Grind the following ingredients coarsely:
Red chillies-3
Asafetida- half sp
Fennel seeds- half sp
Small garlic flakes-3
Shredded coconut- 3 tbsp
Procedure:
Heat a kadai and pour the oil.
Add the mustard seeds and when they splutter add the grams and fry them to golden brown.
Then add the onion and fry them for a few seconds.
Add the chopped kozhi avarai with the turmeric powder and salt.
Cook on medium fire.
After 5 minutes, add the ground paste and mix well.
When the vegetable is cooked well add the coriander.
Mix well and put off the fire.
NB: For viewers, I am publishing the photograph of Kozhi avarai [winged bean] here! This is very famous in Thai cooking!
my mom used to make like this...looks so good. superb dish Madam
ReplyDeletemano akka arumaiyaaka irukku.
ReplyDeleteSuper delicious poriyal, rasamoda superaa irrukum..
ReplyDeleteAkka,
ReplyDeleteIs this winged bean?
கோழி அவரை என்றவுடன் கோழியுடன் அவரைக்காய் போட்டு பொரியல் செய்து இருக்கின்றிங்க என்று நினைத்தேன்...கோழி அவரைக்காய் புதிகாக வேள்விபடுகிறேன்...கோழி அவரைக்காயின் படத்தினை அடுத்த முறை கண்டிப்பாக போடுங்க...
ReplyDeleteபெயரே மிகவும் வித்தியாசமா இருக்கு...
ReplyDeleteI am to know that your mother used to make this porital Krishnaveni!!
ReplyDeleteThanks a lot for the nice feedback!
Thank you Asiya!
ReplyDeleteYes, Priya! this is most suitable for rasam sadham!
ReplyDeleteI think winged bean is correct in English Ima!
ReplyDeleteநிச்சயம் அடுத்த முறை கோழி அவரைக்காய் வாங்கும்போது படத்தைப்போடுகிறேன் கீதா!!
ReplyDeleteஆமாம் மேனகா! பெயரும் வித்தியாசம் என்பதுடன் இதன் சுவையும் வித்தியாசமாக இருக்கும்!
ReplyDeleteDear Mam, I've never heard of kozhi avarai before..please try to click some pictures of Kozhi avarai next time..between, the poriyal looks yummy:-)
ReplyDeleteThanks for your wonderful comment on my blog:-)
ReplyDeleteMam, I googled the name and get to see one type of avarakai that resembles star fruit but thinner than that..is that the vegetable you are referring to?
ReplyDeleteDear Nithubala!
ReplyDeleteThanks a lot for the nice feedback!
Now I have published the photograph of 'kozhi avarikkai' below the recipe for you! Search 'winged bean' and you will get the full story of this rare vegetable!
Thank you so much Mam..
ReplyDeleteஅக்கா, எங்கள் பக்கம் இதை ரேந்தை அவரை / சிறகு அவரை என்போம். எனக்கு இதன் சுவை மிகவும் பிடிக்கும்.
ReplyDeleteamma iused to prepare this one but this veggie is not available at all time .. if i get the same i will try it for sure. so delicious one
ReplyDeleteI've never heard of kozhi avarai before.. the poriyal looks yummy:-)
ReplyDeleteHello Mam,
ReplyDeleteThanks for visiting and joining in my blog, hope we can visit each other often...never tried this, looks so delicious, will look out for this veggie on my next visit to market...
பார்த்தீர்களா இமா இதற்கு எத்தனை பெயர்கள் என்று!! நீங்கள் சொல்லும் பெயர்களும் வித்தியாசமாக இருக்கிறது!! என் பாட்டி வேறொரு பெயர் சொல்லுவார்கள். எவ்வளவு நினைத்துப்பார்த்தாலும் ஞாபகம் வரமாட்டேனென்கிறது!!
ReplyDeleteI am glad that you know this vegetable Prani! Thanks for the feedback!
ReplyDeleteThank you very much for the lovely feedback Divya!
ReplyDeleteDear treat and trick!
ReplyDeleteI am sure we can visit each other often! Thanks a lot for the sincere feedback!!