This is one of the most favourite pickles for me. The season for raw mango as well as Mangoes has gone. But still I can get some Kerala raw Mangoes here which is sweet and fleshy. When I have seen them last week in a famous Indian Super market, I immediately grabbed them and the next day, I have made this venthaya mangai pickle. I prepared with 4 mangoes but it didn’t even last for a week. My family members finished it within a few days!
வெந்தய மாங்காய் ஊறுகாய்
Ingredients:
Raw mango- 2
Fenugreek seeds- 1 tsp
Chilli powder- 2 tsp
Turmeric powder- half sp
Salt to taste
Gingelly oil- half cup
Asafetida- a small marble size
Mustard seeds-1 tsp
Procedure:
Cut the mangoes in to small cubes.
In a tsp of oil, fry the asafetida and fenugreek seeds separately to golden brown.
When cooled, grind them to a fine powder.
Heat a pan and pour the oil.
Add the mustard seeds and when they splutter add the magoes with the turmeric powder and salt and fry them on slow fire for 5 minutes.
Then add the chilli powder and cook for 5 minutes.
Then add the fried powder and cook again for a few seconds.
Now venthaya mangai pickle is ready.
This goes well with Thayir sadham and sambar sadham.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
SWEET POTATO ADAI!!!
Usually, we make adai varieties with rice, dals and vegetables like tapioca, bottle gourd and yam. This is a very different adai recipe. Th...
-
This kozhi avarai belongs to the avaraikkai family. When we cut it, it resembles like a star. This is a rare vegetable. I have seen it when ...
-
There are so many side dishes are cooked for chappathi. Kurma varieties, curry varieties and dal curries are there to enhance the taste of c...
-
I am posting here a delicious dish which is suitable for breakfast as well as dinner. The vegetable vermicelli kitchadi is a wholesome fo...
பொதுவாக கடுகு வெந்தயம் வறுத்து போடுவது தானே வழக்கம்,வெறும் வெந்தயம் போட்டு செய்திருப்பது வித்தியாசமாய் இருக்கு.சூப்பர் அக்கா.நிறைய சைவ குறிப்பு கொடுங்க.இப்ப எல்லாம் பிள்ளைகளுக்கு அதிகம் சைவம் மட்டும் செய்து கொடுக்கணும் என்று ஆரம்பித்துள்ளேன்.வீகெண்ட் மட்டும் தான் அசைவம்.
ReplyDeleteவாவ்வ்வ்,சூப்பர்ர் சூப்பர்ர்ர்....எனக்கு ரொம்பப்ப்ப்ப் பிடித்தது..
ReplyDeleteMouthwatering pickle..
ReplyDeleteSounds great,thanks for the recipe!
ReplyDeleteAhh..so tempting..droolworthy pickle..can you send me some !:)
ReplyDeleteUS Masala
ஆசியா! எல்லா வகை ஊறுகாய் வகைகளுக்கும் பெருங்காயம், வெந்தயம் இவற்றை வறுத்துப்போடுவதுதான் பொதுவான முறை. சில ஊறுகாய் வகைகளுக்குத்தான் கடுகு சேர்க்கப்படும்.
ReplyDeleteநானும் வீட்டில் அசைவ உணவு வகைகளை வாரம் ஒரு தடவையாக குறைத்து விட்டேன். நிறைய சைவ வகைகள்தான் சமைக்கிறேன். இனிமேல் அவற்றை நிறைய இங்கு போடுகிறேன்.
கருத்துக்கு நன்றி ஆசியா1
கருத்துக்கு அன்பு நன்றி மேனகா!
ReplyDeleteThanks a lot for the nice comment Priya!
ReplyDeleteThank you very much for the lovely feedback Raji!!
ReplyDeletethank you very much for the nice appreciation Aipi!
ReplyDeletesuch a healthy pickle, love it
ReplyDelete