Raw jackfruits can be cooked in many ways like briyani, kurumaa, masala, vadai, poriyal, varuval etc. This snack, palakkai vadai is very tasty and it is very simple to make. Here is a small tip. When boiling the jackfruit pieces, just boil for a few minutes. It would be immediately cooked. Otherwise it could be cooked in a pressure cooker for one whistle. When grinding it, just run the mixi for a split of second. It will be ground nicely in this way. Do not over-grind it. Then it will be like a paste.
பலாக்காய் வடை
INGREDIENTS:
Small raw jackfruit-1
Tuar dal- half cup
Bengal gram- half cup
Red chilies-10
Fennel seeds- 1 tbsp
Salt to taste
Turmeric powder- half sp
Chopped onion-1
Chopped coriander- 2 tbsp
Curry leaves- 2 arc
Procedure:
Clean the palakkai, remove the hard outer cover.
Cut it in to big pieces and boil them in clean water until all of them are cooked enough.
Cool them and mash them finely.
Soak the dals in enough water for an hour and then grind them coarsely with the chillies, fennel seeds and salt.
Add the mashed palakkai and the greens.
Mix well the dough and make small balls.
Flatten them in to vadais and fry them in hot oil to golden brown.
Tasty palakkai vadais are ready now!
பலாக்காய் வடை
INGREDIENTS:
Small raw jackfruit-1
Tuar dal- half cup
Bengal gram- half cup
Red chilies-10
Fennel seeds- 1 tbsp
Salt to taste
Turmeric powder- half sp
Chopped onion-1
Chopped coriander- 2 tbsp
Curry leaves- 2 arc
Procedure:
Clean the palakkai, remove the hard outer cover.
Cut it in to big pieces and boil them in clean water until all of them are cooked enough.
Cool them and mash them finely.
Soak the dals in enough water for an hour and then grind them coarsely with the chillies, fennel seeds and salt.
Add the mashed palakkai and the greens.
Mix well the dough and make small balls.
Flatten them in to vadais and fry them in hot oil to golden brown.
Tasty palakkai vadais are ready now!
different vadai...yummy
ReplyDeleteமிக அருமை, வித்தியாசமாக இருக்கு மனோ அக்கா
ReplyDeleteஆசையாக இருக்கிறது அக்கா. இங்கே எங்கே பலாக்காய்! ;(
ReplyDeleteCrispy vadas looks fabulous,never tried making vada with raw jackfruit,thanks for sharing..
ReplyDeleteThanks a lot for the nice feedback Shama!
ReplyDeleteIt's new to me but looks yummy! Love the addition of chili in them...
ReplyDeleteYumm, very tempting and mouthwatering vadai..
ReplyDeleteவித்தியசமாக இருக்கின்றது..இதுவரை பலக்காய் வடை சாப்பிடது இல்லை...அருமையாக இருக்கு...
ReplyDeletedifferent and looks yummy.
ReplyDeleteபுதுவித ரெசிபி, வடை ரொம்ப நல்லாயிருக்கு..
ReplyDeletei always discard the seeds of jackfuit.this sems to be a nice idea.super
ReplyDeleteபாராட்டுக்கு அன்பு நன்றி ஜலீலா! இப்போதுதான் பலாக்காய் சீஸன். இப்போது ஊருக்கு வந்திருக்கிறேன். பலாக்காய் வடை, பலாக்காய் மசாலா, பலாக்காய் பிரியாணி எல்லாம் செய்து பார்த்துவிடுவதாகத்தான் இருக்கிறேன்!
ReplyDeleteஅங்கே பலாக்காய் கிடைக்காதா இமா? என் வீட்டிற்கு வந்தால் செய்து போடுவேன். சென்ற மாதம்கூட தமிழ்நாடு வந்து சென்றதாக செல்வி சொன்னார்கள்.
ReplyDelete;) அதற்குள் செய்தி பரவி விட்டதா? ;) அடுத்த தடவை கிளம்பு முன்னால் எங்கே இருக்கிறீர்கள் என்று அறிந்து கொண்டு நிச்சயம் வந்து சந்திக்கிறேன் அக்கா.
ReplyDelete...traigo
ReplyDeletesangre
de
la
tarde
herida
en
la
mano
y
una
vela
de
mi
corazón
para
invitarte
y
darte
este
alma
que
viene
para
compartir
contigo
tu
bello
blog
con
un
ramillete
de
oro
y
claveles
dentro...
desde mis
HORAS ROTAS
Y AULA DE PAZ
COMPARTIENDO ILUSION
CON saludos de la luna al
reflejarse en el mar de la
poesía...
ESPERO SEAN DE VUESTRO AGRADO EL POST POETIZADO DE MONOCULO NOMBRE DE LA ROSA, ALBATROS GLADIATOR, ACEBO CUMBRES BORRASCOSAS, ENEMIGO A LAS PUERTAS, CACHORRO, FANTASMA DE LA OPERA, BLADE RUUNER ,CHOCOLATE Y CREPUSCULO 1 Y2.
José
Ramón...
LOS RAW SE VEN DELICIOSOS,LINDA PRESENTACIÓN,ABRAZOS Y CARIÑOS.
ReplyDeletecan i have some:) looks great
ReplyDeleteDo try these vadais Priya! It will be very tasty!!
ReplyDeleteThanks a lot for the nice appreciation Treat and Trick!!
ReplyDeleteThank you very much for the lovely comment Dhivya!!
ReplyDeleteபலவிதமாக சமையல் குறிப்புகள் செய்யும் நீங்கள் இதுவரை பலாக்காயை செய்து பார்க்காதது ஆச்சரியமாக இருக்கு கீதா! அவசியம் செய்து பாருங்கள் கீதா! மிக மிக சுவையாக இருக்கும்!!
ReplyDeleteThanks a lot for the nice comment Kanchana!!
ReplyDeleteஅன்பான கருத்துக்கு மனமார்ந்த நன்றி மேனகா!!
ReplyDeleteThanks for the nice comment Jeyashri! With the seeds of the Jackfruit also, we can prepare so many items like vadai, pakoda, etc and palakottai sambar, Varuval and koottu will be very delicious!!
ReplyDelete