Friday, October 14, 2011

HUJOOR

This is an old simple sweet which can be easily prepared deliciously with the correct measurements.




ஹுஜூர்

Ingredients:

Plain flour- 250 gms
Sugar- 125 gms
Ghee- 125 gms
Semolina- 75gms
Cardamom powder- half sp
Small egg-2
Salt- a pinch
Oil to fry

Procedure:

Beat the eggs well.
Mix all the ingredients with enough water to make a soft dough.
Make like chapathies with a thickness of 1 inch.
Cut them into desired sizes.
Deep fry them in hot oil on medium fire to golden brown!
The delicious hujoors are ready for the tea time!





11 comments:

  1. சூப்பரா இருக்கு மனோம்மா!ஊரிலே இதை போண்டா போல போட்டு விற்பாங்க. நீங்க சப்பாத்திமாவு மாதிரின்னு சொல்லிருக்கீங்களே, இதை போண்டாவா மாத்த இன்னும் என்ன சேர்க்கலாம்?? தண்ணி..முட்டை..பால்??!

    ReplyDelete
  2. Delicious Sweet squares and a luvly recipe too.Luv it.

    ReplyDelete
  3. இதை பணியாரம் மாதிரியும் எண்னையில் பொரிக்கலாம் மகி! நெய்யை மட்டும் பாதியாக குறைக்க வேன்டும். ஒரு சிட்டிகை சோடா உப்பு சேர்க்க வேண்டும். அவ்வளவு தான். ஒரு சிறு உருண்டைக் கரண்டி எடுத்து சிறு சிறு பணியாரங்க‌ளாய் எண்ணெயில் ஊற்ற‌ வேன்டும். பொன்னிறமாக சிவந்ததும் எடுத்து விட வேண்டும். சுவை மேலும் அதிகரிக்க நெய்யில் வறுத்த தேங்காய்த்துருவல், ஒரு சிறு பிசைந்த வாழைப்பழம்கூட சேர்க்கலாம். பால் தேவையில்லை. சீனிக்கு பதிலாக வெல்லம் இன்னும் சுவையாக இருக்கும்.

    ReplyDelete
  4. //Delicious Sweet squares and a luvly recipe too.Luv it.//

    Thanks a lot for the lovely comment!

    ReplyDelete
  5. wow really yummy n delicious recipe...

    ReplyDelete
  6. விளக்கத்துக்கு நன்றிம்மா..ஊரில் சாலையோரக்கடைகளில் இது அபாரசுவையில் கிடைக்கும். தேங்காய்த்துருவல்.வாழைப்பழம்லாம் சேர்க்காமல்தான் செய்திருப்பாங்க. நீங்க சொன்னதுபோல் முயற்சித்துப் பார்க்கிறேன், நன்றி!

    ReplyDelete
  7. Delicious sweet,nice recipe..

    ReplyDelete
  8. Yum yum, hujoor looks fabulous,feel like munching some..

    ReplyDelete
  9. Thank you very much for the nice comment divya!

    ReplyDelete
  10. Thanks a lot for the lovely complement Suja!

    ReplyDelete
  11. Thank you very much for the warm appreciation Priya!

    ReplyDelete