Sunday, June 20, 2010

JACKFRUIT SEEDS FRY:

For this fry the jackfruit seeds must be fresh and fleshy. We must peel off the outer cover and then cook it either in plenty of waters or in pressure cooker. When they are cooked, cut them into halves. Now they are ready to cook. We can prepare various dishes such as koottu, poriyal, podi thiruval, pakoda, briyani etc. The sambar would be very tasty if we add this jackfruit seeds to it. This fry will be delicious to eat as a side dish with sambar.



பலாக்கொட்டை வறுவல்:

Ingredients:

Jackfruit seeds- 30 [boiled and cut in to halves]
Turmeric powder- half sp
Red chilli powder-2 tsp
Oil- 4 tbsp
Salt to taste
Finely sliced onion- 1
Finely chopped tomato-half cup
Chopped coriander-3 tbsp
Curry leaves- 1 arc


Grind the following in to a coarse paste:


Shredded coconut- 4 tbsp
Small onions-5
Small garlic flakes-6
Shredded ginger- half sp
Fennel seeds- half sp

Procedure:

Mix the powders, ground paste and salt with the jackfruit seeds and marinate them for half an hour.
Heat a kadai and pour the oil.
Add the sliced onion and fry them to golden brown.
Then add tomato with the greens and fry them until they are cooked well and the oil floats on the surface.
Add the jackfruit mixture and cook on medium fire until it is fried well to golden brown.

19 comments:

  1. மிகவும் அருமை!! பலாக்கொட்டை பிடிக்காதவர்கள் கூட இம்முறையில் செய்தால் சாப்பிடுவாங்க...

    ReplyDelete
  2. Have never tried this way..Thanks Mam for sharing..nice recipe..

    ReplyDelete
  3. பலாக்கொட்டையை சும்மா அவித்தோ,சுட்டு சாப்பிட்டாலே நல்லா இருக்கும்,இது ஃப்ரையா கேட்கவேண்டாம்.சூப்பர்.

    ReplyDelete
  4. //asiya omar said...
    பலாக்கொட்டையை சும்மா அவித்தோ,சுட்டு சாப்பிட்டாலே நல்லா இருக்கும்,இது ஃப்ரையா கேட்கவேண்டாம்.சூப்பர்// repeataaaai!
    அனாவஸ்யமா பலாக்கொட்டை சாம்பாரை நினைவு படுத்தியமைக்கு உங்களை வன்மையா கண்டிக்கின்றேன்.அவூ.... எனக்கு இப்போவே வேணும்.

    ReplyDelete
  5. Such a tempting fry...Thanks for sharing, very new version for me..

    ReplyDelete
  6. must be delicious...sure to try one day. Madam, yesterday i tried your paneer paratta, came out very well. my husband loved that dish. Thanks a lot madam

    ReplyDelete
  7. lovely pictures and a delicious recipe!

    ReplyDelete
  8. ஆமாம் மேனகா! இந்த வறுவல் மிருதுவாகவும் சுவையாகவும் இருக்கும்!!

    ReplyDelete
  9. ஆசியா! நீங்கள் எழுதியதும்தான் சின்ன வயதில் பலாக்கொட்டையை சுட்டு சாப்பிட்டதெல்லாம் நினைவுக்கு வருகிறது! மலரும் நினைவுகள்!!

    ReplyDelete
  10. அநன்யா! எப்போது என் வீட்டுக்கு வருகிறீர்கள் பலாக்கொட்டை சாம்பாரைச் சாப்பிட? நேற்று கூட என் வீட்டில் மதியத்துக்கு பலாக்கொட்டை சாம்பார்தான்!!

    ReplyDelete
  11. Thank you very much for the nice compliment Priya!!

    ReplyDelete
  12. Yes, this fry is a delicious dish Krishnaveni!
    And thanks a lot for the lovely feedbacck for my 'Paneer kothu parotta'.

    ReplyDelete
  13. wow!looks very tasty!!!jackfruit seed is my fav...tnx 4 stopping by my blog

    ReplyDelete
  14. looks delicious..its been a long time i had this dish! yumm... :P

    ippadi aasaiya kilappi vidareengale..niyaayamaa? :)

    ReplyDelete
  15. Thank you very much for the nice feedback kanchana!!

    ReplyDelete
  16. Thanks a lot for the lovely feedbak Mahi!!

    ReplyDelete

SWEET POTATO ADAI!!!

 Usually, we make adai varieties with rice, dals and vegetables like tapioca, bottle gourd and yam. This is a very different adai recipe. Th...